dijous, 22 de febrer del 2018

TRANSMORTALITAT (Un microrelat d'Étienne Pagès)


Avui només hi ha dos noms a la llista. Sota el primer llençol el cos masegat d'una noia jove. En té prou amb un cop d'ull per intuir l'enorme potencial del pentinat, ben curt, en contrast amb l'exotisme de les faccions.
 
Després de netejar la sang li posa el vestit verd que guardava per una ocasió especial i no l'americana i pantaló que havien portat els familiars. No acostuma a permetre's aquestes llicències però està convençut que agrairan la iniciativa.

S'escarrassa una bona estona intentant aconseguir el to de maquillatge idoni. Primer, una base ambre que emmascarà l'equimosi del coll. Als ulls, poca cosa, només una fina ratlla que n'accentua el perfil ametllat. Finalment, un toc transparent per enllumenar els llavis. Quan ha acabat s'enretira i comprova, satisfet, que el resultat és espectacular. Si s'afanya, potser podrà enllestir el cadàver de l'home abans de dinar. Per desgràcia, quan el destapa i descobreix el cos d'una anciana, se n'adona de l'error: Andrea, era un nom masculí.

Étienne Pagès nascut el 1979, sóc sociòleg i treballo en l'àmbit dels serveis socials. Lector empedreït, especialment de ciència-ficció, sovint he acompanyant la meva dèria amb l'escriptura de relats. Vergonyós de mena, mai m'havia atrevit a compartir-ne cap, però, sempre hi ha d'haver una primera vegada, no?

1 comentari: