dissabte, 13 de gener del 2018

MÉS ENLLÀ DE LA HUMANITAT (Un microrelat de Roger Sunyer)

Era tanta l’aversió que sentia per la humanitat, que només gaudia de pau interior quan coronava el cim d’una muntanya inhòspita. Un cop ja no n’hi va quedar cap per encimbellar, va recórrer als globus aerostàtics, després al parapent. També va provar l’aviació fins que, finalment, després de cloure els estudis d’astrofísica i sotmetre’s a tot tipus de proves, va poder obtenir una plaça per formar part de la nova aventura espacial.

Tanmateix, quan el gran dia va arribar, va constatar que ser a més de cent-mil quilòmetres de la Terra encara no era suficient. Pres encara per la seva aversió a la humanitat, esperà delerós l’oportunitat per sortir de la càpsula i trobar-se, per fi, sol enmig de l’espai infinit. Per això quan les operacions de revisió de la nau així ho van requerir, no hi va haver ningú capaç de barrar-li el pas. Per fi suspès sobre l’obscura dimensió, va dirigir un darrer esguard a la Terra sense deixar-se entabanar en cap cas per la seva enganyosa imatge de calma i tranquil·litat. Ans al contrari, amb l’aversió més viva que mai, una irrefrenable temptació l’impulsà a deixar-se anar i a surar definitivament en l’espai infinit.

Per fi alliberat de tot i de tothom va començar a donar voltes sobre si mateix. Amb la nau ja imperceptible en algun punt llunyà i tot just abans de ser desintegrat, va tancar els ulls, es va posar les mans sobre el pit, va sospirar i encara va poder llançar un darrer clam perquè la propera vegada, la seva nova corporeïtat es produís en un planeta diferent, més amigable, de manera que quedés definitivament deslliurat de qualsevol obligació d’entendre’s amb una forma de vida tan estranya i incomprensible com la de la humanitat.

Roger Sunyer (Barcelona, 1971) és politòleg i escriptor. Autor de llibres de no ficció com Hacia una economía ciudadana (UOC, 2015) o una novel·la curta El dilema existencial de Gerard Maler. Publica articles i relats breus en diversos mitjans així com al blog rogersunyer.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada