dilluns, 20 de juny del 2016

POBRETA (Un microrelat de David Valle)

Abans de marxar a treballar, el camioner observa la seva dona dormida al llit, li fa un petó a la galta i diu: «Pobreta!». Tot seguit se'n va.

Una hora més tard, sona el despertador. La dona es lleva endormiscada. Es dutxa; es vesteix, desperta als seus fills de dos i sis anys, vesteix el petit, esmorzen, surten corrents de casa perquè arriben tard, deixa el nen petit a la llar d'infants, el gran al col·legi i ella marxa a la feina; arriba just a temps; trucades, albarans, factures, reunió, trucades, albarans, factures; dina ràpid una amanida de pasta que duu a la carmanyola; trucades, albarans, factures; torna a buscar als nens, arriben a casa, berenen, sona el telèfon, és el seu cap, necessiten la seva ajuda per tancar avui mateix un negoci important, truca la seva mare que de seguida arriba per quedar-se amb els nens, maleeix una feina que no li deixa tenir vida familiar, condueix el cotxe fins a un hotel, truca a la porta de l'habitació dos-cents dotze, l'obre el seu cap, comencen fent l'amor sobre el parquet, acaben al llit, s'escorren. Ella es queda abraçada al seu pit. Li pregunta per enèsima vegada quan deixarà a la seva dona. S'enganyen, perquè els dos saben de sobres que no la deixarà mai. Es vesteixen, es fan un petó, ella torna a conduir el cotxe fins a casa, li dóna les gràcies a la seva mare quan se'n va, dutxa els nens, sopen; els explica contes i els posa a dormir.

Ella es prepara el dinar per l'endemà i, baldada com està, decideix anar-se'n al llit. Es quedarà dormida aviat, abans que arribi de treballar el seu marit, que l'observarà, li farà un petó a la galta i dirà: «Pobreta!».

Microrelat inclòs al recull Menú degustació guanyador del 2on Premi al XI Premi Literari Sant Narcís (Girona, 2016).

David Valle García (Blanes, 1977) és Llicenciat en Geologia i actualment treballa d’administratiu. Ha assolit diversos premis literaris com l’Ateneu Domingo Fins de Montcada, el de Microliteratura Joaquim Carbo de Caldes de Malavella, o el Puigmartí de Maçanet de la Selva (poble on ara resideix), entre altres. Ha publicat al llibre Viure (Premis literaris 2008-2011) amb l’editorial electrònica lulu.com. Escriu a “Relats en Català” sota pseudònim dvallegar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada