diumenge, 13 de setembre del 2015

DIT I FET (Un microrelat de June Serrano)

Es van conèixer i es van estimar. Ell no sabia fins a on la podia estimar i ella no sabia si l'estimava poc o molt. Molt abans que s'enamoressin com bojos ja s'havien començat a conèixer al llit i compartien llargues converses.

Feia setmanes que es veien o es trucaven, les setmanes s'anaven convertint en mesos: la idea d'aventura se'ls havia fet petita. Una nit després d'una infidelitat, ella li va dir al seu amic tan íntim el que havia fet i aquest li va fer saber que era una traïdora immadura i no la va perdonar.

Van provar de continuar junts i fins es van anar convertint en una parella formal però sorgien tensions en moments molt inesperats i semblava que tot acabaria de qualsevol manera. Una tarda, entre plors i esbroncades, ella li va assegurar que no sabia com tirar enrere però que faria qualsevol cosa per fer-se perdonar, com ara tallar-se el dit petit del peu. Ell s'ho va rumiar uns segons i la ira li va desaparèixer dels ulls. En aquell mateix moment ella va córrer cap al bany i –amb les tisores agafades amb totes dues mans– es va tallar el dit més petit del peu esquerra sense fer un sol gemec. Ell la va prendre en braços i amb un mocador va embolicar el dit per marxar a l'hospital i va llençar el farcellet a la paperera més propera.

D'aquella tarda no en van parlar mai més. En menys d'un any van anar a viure junts definitivament, en poc temps es van casar i van ser realment molt feliços.

Microrelat inclòs al recull Senyores i senyors que acaba de publicar l'editorial Males Herbes. L'il·lustra un fragment de la coberta.

June Serrano. Nascuda el 1979, formada en periodisme i arts escèniques a Barcelona i a Roma, on va viure diversos anys (Premi de crítica cinematogràfica CSCI Quaderni di Cinema Italiano, l'any 2011). Actualment està treballant en la seva primera novel·la, Wendy21.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada