diumenge, 16 d’agost del 2015

L’ESPIA CONFORTABLE (Un microrelat de Josep-Ramon Bach)

La Maria tenia el costum d’emportar-se a casa totes les bossetes de sucre dels cafès que prenia arreu on anava i que per guardar la línia renunciava a prendre’s.

I el marit, que era gelós i recelava de tothom, cada vespre llegia d’amagat les bossetes que ella guardava a l’armari de la cuina. Així coneixia l’itinerari quotidià de la Maria i es felicitava perquè, fins llavors, el pacte de lleialtat no semblava que s’hagués trencat. 

Microrelat inclòs al llibre “El ventríloc tartamut”, que Témenos publicarà el proper mes d'octubre.


Josep-Ramon Bach (Sabadell, 1946) és poeta, narrador i dramaturg. Entre els seus llibres  destaquem els que fan referència al mite personal de Kosambi: “Ploma Blanca” (Poesia Oral Africana), “L’Ocell Imperfecte” (Premis de la crítica Serra d’Or i Cavall Verd), “Viatge al cor de Li Bo” i “Kosambi, el Narrador”, així com “Viatge per l’Àfrica” i “El Gos poeta” escrits per a infants. Entre els més recents, els poemaris “Reliquiari”, “El laberint de Filomena” (Premi Cadaqués a Rosa Leveroni), “Versions profanes” i "Desig i sofre", i dos llibres de teatre “Diàlegs Morals sobre la Felicitat” (Premi Recull) i “La Dama de Cors se’n va de Copes” (Premi Lluís Solà).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada