dimarts, 19 de novembre del 2013

ANTÍPODES (Un microrelat d'Iván Teruel)

Són les dotze i quaranta-tres minuts del migdia a la ciutat de Madrid. Un conductor es distreu en creuar un pas de zebra, per on també està travessant un nen que camina abstret mirant el seu telèfon mòbil. Les seves trajectòries semblen confluir. Però de sobte, el nen escolta un cop sec al seu darrere i torna sobre les seves passes.

A la mateixa hora, a Wellington, Nova Zelanda, una dona salta al buit des d’un vuitè pis. Després de l’impacte contra el terra, se sent una frenada aguda. Un home baixa lívid del cotxe. Però l’única cosa que troba al pas de zebra és un mòbil, a la pantalla del qual observa un missatge escrit en espanyol. 



Iván Teruel (Girona, 1980) és llicenciat en Filologia Hispànica i treballa de professor d’Ensenyament Secundari en un Institut públic. Com a investigador, és responsable d’una edició crítica de la “Historia oriental de las peregrinaciones” del viatger portuguès Mendes Pinto, publicada l’any 2009.  Amb el seu estudi “El Perí escindido: antagonismo estético e ideológico entre Vargas Llosa y Arguedas”, publicat l’any 2012, ha obtingut el Premi Rara Avis. És autor del bloc “La tijera de Lish” http://latijeradelish.blogspot.com/

1 comentari:

  1. Bon exemple d'arquitectura literària, feta amb quatre parets mestres, que suporten una trama tan agosarada com suggestiva.

    ResponElimina