diumenge, 26 d’agost del 2012

AMALTEA DE MAR (O L’ILLOT SENSE CRISI) (Un microrelat estiuenc de Susana Camps)


Al carrer de les vacances és sempre estiu. Els turistes el recorren amb parsimònia. Es paren a mirar aparadors de roba i d’immobles inversemblants. L’orxateria munta gelats de colors que es desborden pel carrer. Molta gent fa cua a la farmàcia. L’olor dels plats combinats s’escampa temptadorament des de taules presidides per sangria. Vol sopar?, pregunta el cambrer. Un nen plora, arrencat del cotxe mecànic que ja no el sacseja; tres persones fan rasca-rasca al quiosc de l’ONCE.

És sempre estiu i els jubilats de color tabac miren les cames de les estrangeres. Els hotels organitzen balls després de sopar. Les noies compren una polsera a la botiga de les xancletes i els seus xicots, encara en banyador i ulleres de sol, trien la millor discoteca d’Amaltea.

Hi ha un gran parc d’atraccions a l’entrada del carrer. És ple famílies de qualsevol nacionalitat. S’enfilen a la muntanya russa, al vaixell misteriós, a l’inflable gegant, però fa anys que els de més èxit són els llits elàstics amb gomes propulsores. Els nens es posen l’arnès i salten fins el cel. M’ha dit el noi que les maneja que n’hi ha que ja no tornen a baixar. Es queden per sempre suspesos sobre el carrer de les vacances: contemplen l’estiu perenne i saben que ningú no és el de sempre, tot i que són tots sempre el mateix.


La il·lustració és de Michael Warren.

Susana Camps va néixer a Barcelona, va estudiar Filologia i es va doctorar en Traducció. Ha publicat relats, crítiques literàries, la novel·la “El sueño robado” (Montesinos), l’assaig “La literatura fantástica y la fantasía” (Mondadori) i un llibre sobre aspectes tipobibliogràfics del Tirant lo Blanch. Té inèdit un llibre de microrelats per al qual li agradaria trobar un bon editor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada