dissabte, 21 d’abril del 2012

FER-SE HOME (Un microrelat de Susana Camps)

Al noi li fa vergonya anar del cole a casa acompanyat per un adult que li arriba al pit. Els amics se’n riuen quan el veuen marxar amb la tieta Eulàlia, petita i alegre com un pardal. Per això ell camina amb les espatlles corbes. Amb la motxilla de camuflatge sembla una tortuga que segueixi la tieta parlant sola.

Han de travessar dos carrils de carretera sense semàfors. El pare, que té un càrrec a l’Ajuntament i viu a l’altra banda del poble, el fa acompanyar perquè tot li semblen perills i amenaces, viu amargat. I vol amargar els altres, pensa el noi.

Aquesta tarda el sol fa mirallets a la plata de l’entrepà. La tieta mira a banda i banda de la carretera i diu: ara. Ell la segueix dòcil. Però quan són a mig passar, nota que li agafa la mà..., i això sí que no! Quin ridícul! Per aquí no passa! Dóna una estrebada i s’avança amb unes gambades furioses, amb tota la seva alçada d’home, desbordat per l’insult.

És llavors que sent el clàxon aterridor del camió, i la frenada. Sobretot la frenada. És llavors que veu la bèstia que els ve al damunt imparable, i que s’emporta la tieta Eulàlia de la seva vista, de la seva vida i del seu cor d’infant.


Microrelat guanyador del mes de Novembre 2011 en el Concurs de Microrelats “La Microbiblioteca” de la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès. Il·lustra el microrelat un fotograma de "Lost Highway" (1997) de David Lynch

Susana Camps va néixer a Barcelona, va estudiar Filologia i es va doctorar en Traducció. Ha publicat relats, crítiques literàries, la novel·la “El sueño robado” (Montesinos), l’assaig “La literatura fantástica y la fantasía” (Mondadori) i un llibre sobre aspectes tipobibliogràfics del Tirant lo Blanch. Té inèdit un llibre de microrelats pel qual li agradaria trobar un bon editor.

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies Jordi, és un plaer venir a La Bona Confitura!
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Gran relat que va merèixer premi a La Microbiblioteca. Si fer-se gran de sobte s'hagués d'explicar en poques paraules aquesta seria la seva metàfora més rodona.

    Felicitats Susana.

    Salutacions, Jordi

    ResponElimina