dimecres, 11 d’agost del 2010

DIUMENGE A LA TARDA (Un microrelat de Josep M. Sansalvador)


Diumenge a la tarda, després del braç de gitano i del cafè, l’Ernest va decidir que ja era hora d’iniciar la seva carrera literària. El dia abans, dues veïnes que li havien llegit la carta al director van dir-li que estava molt ben escrita, i ell s’ho va prendre més que com un afalac, com un repte. Va manar als nens abaixar el volum del televisor i es tancà a l’estudi amb vocació creadora. Tiraria per la poesia i tornaria a fumar. Tabac negre. Havia llegit que una cigarreta encesa als dits lubrica les neurones i fa que els adjectius flueixin amb major precisió. Decidí que la seva rima seria assonant, que concediria escassíssimes entrevistes, i que sempre diria pestes de l’obra de JV Foix. A les contraportades dels seus llibres no hi figurarien mai dades biogràfiques i miraria que l’editor organitzés les presentacions en locals d’estètica minimalista de l’extraradi.

Quan van cridar-lo per anar a sopar, esbossà un somriure indolent. Seria un autor de culte. Un autèntic poeta maleït, com ell, no és una cosa que aparegui cada cinc minuts.

Microconte guanyador del "II Premi de Microcontes Font de Santa Caterina", de Montornés del Vallès (2007)

Josep M. Sansalvador (Girona, 1965) ha cursat estudis empresarials i treballa en una caixa d'estalvis (és més de números que de lletres). Participa a www.relatsencatala.com sota el pseudònim Siset Devesa, forma part del consell de redacció de la revista Parlem de Sarrià, de Sarrià de Ter, poble on resideix. Des de fa dos anys té cura del bloc De res, massa.

3 comentaris:

  1. MOlt bon relat del Josep Maria.
    Felicitats pel blog, que ja he afegit a la meva llista d'enllaços.

    salut

    ResponElimina
  2. En Jesús Tibau sempre hi és, fent costat a les noves aventures blocaires. Gràcies!

    ResponElimina
  3. T'informo que he inclòs aquest post a la secció Blogs degustació d'avui.
    Salut
    http://jmtibau.blogspot.com/2010/08/blogs-degustacio.html

    ResponElimina